miercuri, 25 martie 2009

Codul lui Da Vinci reloaded!


Filmul "Ingeri si Demoni" ajunge in primavara aceasta in Romania. Daca sunteti amatori de filme cu scenarii controversate, gen "Codul lui Da Vinci", faceti o rezervare pentru ca pe 15 mai va fi premiera romaneasca a filmului "Ingeri si Demoni", in acelasi timp cu premierea din SUA.
Inspirata de romanul cu acelasi nume, semnat Dan Brown, pelicula prezinta povestea cercetatorului Robert Langdon (Tom Hanks) care trebuie sa dejoace planurile unei organizatii secrete de a distruge Sfantul Scaun.
Vaticanul a interzis producatorilor sa filmeze in incinta orasului Papal. Echipa a fost obligata sa construiasca la scara naturala Piata Sfantul Petru din orasul rezidentei papale.
Potrivit presei britanice, Vaticanul a interzis filmarile in orasul rezidentei papale, precum si in toate bisericile din Roma, pe motiv ca productia este o ofensa adusa lui Dumnezeu si aduce prejudicii sentimentelor religioase.
"Autorul romanului ce a inspirat filmul a interpretat gresit Evangheliile, pentru a otravi credinta. Ar fi inacceptabil sa dam voie ca bisericile sa se transforme in platouri de filmare, iar romanele sale blasfematoare sa fie transformate in filme mincinoase, iar asta in numele banilor", a afirmat arhiepiscopul Velasio de Paolis, citat de Times.
Se zvoneste prin targ ca Vaticanul va lansa chiar o campanie de boicotare a filmului "Ingeri si Demoni". Filmul "Codul lui Da Vinci" a fost, de asemenea, boicotat de Vatican in 2006 pentru ca lansa ipoteza ca Iisus Hristos a fost casatorit cu Maria Magdalena si a avut copii.
Daca nu ati citit inca romanul va sfatuiesc sa o faceti inainte de a viziona filmul. Ca si in cazul peliculei "Codul lui Da Vinci", filmul a fost dezamagitor pe langa romanul lui Dan Brown. Scene importante au fost taiate, au deformat mult actiunea si unghiul de abordare al romanului.
Iata link-ul catre carte: http://www.scribd.com/doc/35179/Brown-Dan-Ingeri-si-demoni Trebuie doar sa va faceti cont pentru a downloada cartea in format pdf. (Pentru studenti: aici gasiti multe carti de specialitate si nu numai; eu zic ca merita :D)

Lectura placuta!
Pupicele !:*
MS

Niciun comentariu: