vineri, 27 martie 2009

Ai incredere in Guvern, ti-ai dat foc la valiza!

Cum incepe ...
Se ia un student cu note interesante, implicat in gramezi de proiecte extrascolare, cu un CV impresionant si cu visul maret de a pleca in strainatate la o universitate faimoasa. Toate bune si frumoase mai ales cand Guvernul Romaniei te sustine si iti pune la dispozitie "Bursele Guvernului". Naiv din fire studentul merge pe mana Guvernului si pleaca in America la Harvard. Sta jumatate de an acolo, se straduieste si inveta ca sa demonstreze ca merita sa se afle acolo, timp in care nu primeste nici un ban de la stat.
Cum se termina...
In acest moment, 40 de studenti studenti romani, trimisi la studii cu burse speciale asigurate de Guvernul Romaniei, risca sa fie evacuati, deoarece Ministerul Educatiei nu le-a mai trimis bani de patru luni.
Ce mai promite Guvernul?
Ca atunci cand te vei intoarce in tara iti vor asigura un loc de munca. Guess what?148 de absolventi inca nu au fost incadrati. Si colac peste pupaza, studentilor nu le sunt recunoscute diplomele daca nu fac un curs de trei luni, evident contra cost, la Institutul de Adiministratie Publica. Numai dupa absolvirea acestui curs se pot echivala diplomele, a declarat Razvan Zamfir, purtator de cuvant al Fundatiei pentru Apararea Cetatenilor impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) pentru Gardianul.
Singura noastra sansa pentru a obtine o bursa in strainatate ramane Erasmus.
Cu speranta inainte,
MS
Pupicei :*
P.S Offtopic: Mergeti in club El Comandante (cel de pe Strada Viitorului nr. 26 ) cat mai curand! Muzica buna (nu va asteptati sa ascultati house), preturi nu foarte mari (o bere bruna- 7 lei, un suc-6 lei), oameni interesanti (nu interesati) :D


Un comentariu:

Razvan Zamfir spunea...

E chiar mai complicat decat pare. Fiindca multi studenti nu stau doar cateva luni, ci ani intregi la studii in strainatate. Contractul cu Guvernul Romaniei garanteaza studentilor posturi de conducere si raspundere in administratia locala. Nimeni nu a fost incadrat pana acum pe un astfel de post. In schimb studentul e obligat sa obtina note mari, altfel - ghici ce? - proces penal. In cazul in care ii trece prin cap sa abandoneze studiile (indiferent de motiv), iarasi: proces penal. Bineinteles, si banii inapoi. In timp ce statul nu mai plateste bursele de aproape jumatate de an. Deci e grav.