duminică, 19 octombrie 2008

Topul celor mai mari dezamagiri

Cred ca nu exista om pe lumea asta care sa nu aibe regrete si dezamagiri. Eu vreau sa cred despre mine ca am fost ferita de marile dezamagiri si ca am facut alegerile corecte pana acum. Probabil ca mai este inca timp. Dar sa o luam stiintific...
Conform DEX :
REGRET: părere de rău cauzată de pierderea unui lucru sau a unei fiinţe, de o nereuşită sau de săvârşirea unei fapte nesocotite
.
DEZAMAGIRE: faptul de a dezamăgi sau de a fi dezamăgit; deziluzie, decepţie
Nu toata lumea percepe cele doua cuvinte ca fiind diferite din punct de vedere al sensului. Ele sunt asimilate ca sinonime. De fapt probabil ca nu sunt doua notiuni paralele si ca la un moment dat ele se confunda. Insa independent de acest lucru, regretul sau dezamagirea a invadat temeinic si iremediabil viata tuturor. Cine spune ca nu are regrete sau ca nu a fost dezamagit niciodata de nimeni si de nimic, minte sau se amageste singur. Modul nostru de viata si felul in care ne raportam la ceilalti nu ne mai permit sa ne protejam de asa ceva. Nu pot sa ierarhizez dezamagirile si regretele foarte riguros, asa ca ordinea este pur intamplatoare. Cred ca atunci cand iti dai seama si recunosti ca ai regrete ai scapat de povara lor, drept care vreau sa le multumesc persoanelor care mi-au raspuns la intrebarea "Care este cel mai mare regret al tau?".
-am observat ca cea mai des intalnita dezamagire este dezamagirea din dragoste(orice tip de dragoste). Probabil ca intr-un fel e logic sa se intample asa din moment ce tot timpul cautam dragoste si avem nevoie de ea ca sa fim "ful opşăn". O despartire inainte de vreme, pierderea unei persoane dragi, o despartire fara motiv, sau pur si simplu o alegere proasta. Si se pare ca este un regret fara leac. Timpul il mai rezolva din cand in cand.
- se mai intampla uneori sa nu ne dam seama de sansele care ni se ofera si sa "pierdem trenul". Optimistii spun ca vine altul dar, din pacate, nu vine altul la fel. Verdictul, si in cazul acesta, este nefavorabil pentru ca nici de data aceasta nu exista un leac. Te obisnuiesti cu ideea si o iei mereu de la inceput.
- cel mai adesea esti dezamagit de persoanele din jurul tau pentru ca este mai usor sa ii judeci pe ceilalti decat sa te judeci pe tine. Ii raportezi pe ei la tine in loc sa te raportezi tu la restul lumii. De aici se naste deazmagirea. Insa viitorul suna un pic mai bine pentru ca iti poti schimba atitudinea si astfel poti evita sa ai parte de astfel de cazuri nefericite.

- si apoi vin dezamagirile "micute": ca ai lovit masina, ca ti-ai pierdut portofelul preferat, ca nu ai luat carnetul din prima, ca nu ai prins reducerile de vara, ca ai cheltuit toti banii de buzunar intr-o singura seara, ca nu ai prins loc in camin (oare asta intra la mari dezamagiri?:D), ca ti-au pierdut lucrarea de la examen, ca mai ca era sa fii exmatriculat si nu din vina ta, ca nu ti-a dat atentie tipa aia draguta din anul I...Va las pe voi sa completati lista pentru ca pe mine deja ma podideste plansul..:):P

P.S Probabil titlul acestui post suna foarte emo. Nu e un post emo! Dezamagirile fac parte din viata de zi cu zi si ne confruntam cu ele foarte des.
P.P.S (PIPIES) =))))
P.P.P.S (PIPIPIES) Dezamagirea mea cea mai mare este ca nu am timp!
Unde-s baieti frumosi hop si Mircea Solcanu!
MS



Niciun comentariu: